בריאות הציבור תזונה


 


 

 
האם ידעת שצריכת המזון שלך משפיעה על הPH בגופך?
[תוצאות]

עצומה
 
פירות מרוססים

כולבוטק תעשיית דגים קפואים

ארוחות בוקר בבית מלון


דף הבית >> בייבי מתכונים >> מנות בשריות ודגים >> פלפל ממולא אורז ובשר
 
פלפל ממולא אורז ובשר עוף או הודו לקטנטנים
 
זהו אחד התבשילים האהובים על הקטנטנים מהמטבח. אני נוהגת לקלות את הפלפל לפני הבישול. לבשל את האורז חצי בישול ולסנן, וכך התבשיל מוכן מהר יותר מאשר לבשל אותו כממולאים בקדירה. הקטנטנים אוכלים את התוכן שבתוך הפלפל הממולא ואת הרוטב, ויחד מקבלים תערובת בשר רך מאוד באורז ועגבניות ואני מוסיפה להם מעט חתיכות פלפל לפי הרצון שהם מגלים.
מה שטוב במנה הזו שהיא מאוד רכה ולא קשה להכין אותה והיא יחסית מתבשלת מהר. כל שעלינו לעשות לפני ההכנה, להניח את הפלפלים בתנור ולאפות במשך חצי שעה עד שיתרככו מעט. ואת האורז לבשל מעט במים עד התרככות קלה אך לא בישול מלא.
 אם הזמן מצוי לי ואני יכולה להקדיש יותר מאמץ, אכין את הפלפל בבישול בסיר קדירה לזמן ממושך יותר.
 
מצרכים:
 
6 פלפלים אדומים יפים
2 פלפלים כתומים או צהובים
כוס אורז חצי מבושל
עגבנייה
בצל
שום
בשר מחזה עוף שנטחן במעבד (2-3 פרוסות, או חצי חזה עוף)
רסק עגבניות
קורט קינמון
קורט סוכר
חצי כפית מיץ לימון סחוט טרי
פלפל שחור גרוס
פפריקה אדומה מתוקה
מעט כורכום
 
 
 
אופן ההכנה:
 
ניקח את הפלפלים ונניח בתבנית ולתנור עד התרככות אך לא השחמה. נוציא ונקרר. נוציא את העוקץ, ונשטוף מעט את הגרעינים החוצה, כך נוציא גם מעט מהמרירות אם קיימת.
חצי כוס או כוס אורז נבשל במים מעל גובה האורז בישול חלקי בלבד ונסנן את המים, נניח בצד לצנן.
ניקח קערה, נכניס לתוכה עוף טחון מחזה עוף טרי, נוסיף חצי בצל ושתי שיני שום קצוצים דק מאוד לתערובת, מעט פפריקה, כורכום, פלפל שחור גרוס, כף רסק עגבניות, כף קוביות קטנות של עגבנייה קצוצה דק, קורט קינמון ומלח. נערבב ונוסיף את האורז שהגיע לדרגת פושר.
נניח סיר רחב על הלהבה. שים שמן זית, ונטגן קלות בצל קצוץ דק ו2-3 שיני שום קצוצות. נוסיף מעט כורכום, פפריקה אדומה, פלפל שחור גרוס, קינמון, ומלח ונקפיץ עם השמן. כשהתבלינים מעט מתחממים אך לא נשרפים, נוסיף מים עד חצי גובה הסיר. נוסיף 2-3 כפות גדושות רסק עגבניות, וחצי כפית סוכר. להביא לרתיחה ואז להכניס פנימה את הפלפלים הממולאים. לבשל עד שהרוטב מסמיך מאוד, לטעום ולשפר טעם במידת הצורך. מה שאני נוהגת לעשות ממש לפני סוף הבישול, כי אם שמים אורז בהתחלה, הסיר כולו מלא באורז ולא נשאר כלל רוטב.
ממש לפני הסיום, להוסיף מעט מהאורז החצי מבושל שנשאר, לבדוק שיש מספיק רוטב, ולבשל לעוד רבע שעה עשרים דקות. בתיאבון.
 
נמלא את התערובת בתוך הפלפלים.
 
 
 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
תאריך ושעה
 



התחברות לחברים

להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


מדריך צרכנות

חדשות בריאות הציבור



 
 

כל הכתוב ו/או המתפרסם בבריאות הציבור הוא מידע בלבד, ואין לראות בו הוראות לטיפול עצמי, איבחון ו/או המלצה לטיפול זה או אחר ו/או נטילת חומר זה או אחר.כל ייעוץ וטיפול חייב להנתן בידי רופא ותחת פיקוחו.
 

מדיניות פרטיות ותנאי שימוש באתר 

פורקס   חקירות חוקר פרטי
מט"ח חוכמת ההמונים שוק ההון ufollow
החושן
  ניהול תיקים  מסחר במטח  מסחר בבורסה
 RSS  מפת אתר בריאות אינדקס תזונה תזונה בריאה  תזונה נכונה מתכונים מתכונים לקטנים מתכוני בריאות אינדקס אתרים דיאטה מתכון

דיאטה תוספי תזונה דיאטה  קישורים  מומלצים  אוכל בישול עוף סלט מרק בשר עוגות הריון החלקת שיער  רשימת רופאים
איתותים
מסחר בבורסה מסחר עצמאי בורסה
הורדת סרגל כלים בריאות הציבור
 

בריאות הציבור

 כל הזכויות שמורות לאתר בריאות הציבור 2009©